Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

19 Nisan 2010 Pazartesi

KRİTERLİ DEPLASMANLI AMATÖR LİG STATÜSÜ



Kayıt: 02 Tem 2007
Mesajlar: 595
Konum: BANDIRMA
Tarih: Çrş 11 Ksm 2009 12:10 Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

6 ve 7 Kasım tarihlerinde Antalya Palace Hotelde yapılan TFF Amatör Kurul toplantısında Deplasmanlı Amatör Lig için tavsiye kararları alındı. Büyük olasılıkla kabul edilmesi beklenen tavsiye kararları
2010 / 2011 Sezonunda uygulanması düşünülen Deplasmanlı Amatör ligi hakkında yapılan görüşmelerdeki çıkan tavsiyeler neticesinde bazı kriterler belirlendi. Bunlar şöyle:

1. Kendisine ait çim veya suni çim sahası, standartlara uygun tesisleri olmalı.
2. Müsabaka Hakemleri, Müsabakası olan takımların bulunduğu illerin dışından gelmeli.
3. U-19 Ligine mutlaka katılmalı, bunun haricinde en az iki alt yapı liglerine katılmalı.
4. Bölgelerdeki kulüp sayıları dikkate alınarak gruplar yapılmalı.
5. Gruplardaki, takım sayıları en 8 en çok 12 takımdan oluşmalı.
6. En az B Lisanslı çalıştırıcı olmalıdır.
7. Sezon başında, sahanın hazırlanması, güvenlik ve sağlık hizmetlerinin yeterince sağlanamaması durumunda ligden çıkarılacağına veya hükmen yenik sayılacağına dair (para cezası olabilir) taahhüt alınmalıdır.
8. Uygun görülecek şans oyunlarında yer alınması sağlanmalı.
9. Merkezi isim veya benzeri sponsorlar bulunmalı.
10. TFF tarafından deplasman veya diğer giderleri için maddi destek verilmeli.
11.Aynı ilde aynı grupta illerdeki takım sayılarına göre en fazla 2 veya 3 takım olmalı (İstanbul en fazla 4’er olmalı )
12. Takımların birer masör ve sağlıkçısı olmalı.
13. Amatörlerdeki yaş uygulaması aynen bu ligde de uygulanmalı.
14. Yabancı uyruklu 2 sporcu oynatabilmeli.
15. Profesyonel sözleşmeli 4 sporcu oynatabilmeli.
16. Amatör Kurul içerisinden oluşacak 5 kişilik tertip kurulu oluşturulmalı.
17. Disiplin işleri Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından yürütülmeli.
18. Müsabakalar çift devreli lig puan usulüne göre oynatılmalı.
19. Müsabaka programı yapılırken ilgili ilin ASKF başkanı futbol il temsilcisinin görüşü alınarak yapılmalı.
20. Bu ligde mücadele eden sporcuların özel sağlık sigortaları kulüp tarafından yapılmalı.
21. Müsabakalara temsilci atanmalı.
22. Gruplarda ilk sırayı alan takımların TFF belirleyeceği kıstaslara göre bir üst lige çıkar.
23. Gruplarda son iki sırayı alan takımların bir alt lige düşürülür.
24. Düşen takımlar hangi ilden düşmüş ise o ilden takım sayısına göre, takım çıkarılır.
25. Aynı ilde aynı grupta ligi üst sıralarda bitiren takım bir sonraki sezon aynı lige devam etmeli, alt sırada bitiren takım veya takımlar kendi ilindeki en üst ligde bitiren takımlar ile play-off oynarlar. (Hangi sıralamanın 'üst' kabul edileceği, hangi sıralamanın altında kalanların play-off oynayacağı daha sona belli olacak)
26. Tek takımla katılan ve ligi aradaki sıralarda bitiren takım kendi ilindeki büyükler kategorisindeki şampiyon takımla elemeli müsabaka yapar eleyen takım üst lige çıkar...KAYNAK:AMATÖRFUTBOL ORG

BABAESKİSPOR ,VİZESPOR KARŞISINDA 2-0 ÖNDE İKEN MAÇ TATİL OLDU









Kırklareli Amatör Süper Futbol Ligi Play-Off karşılaşmasında, Babaeskispor, Vizespor karşısında 2-0 önde iken maç tatil oldu.

Amatör Süper Ligi Şampiyon olarak bitiren lider Kırklarelispor’dan sonra Türkiye 3’üncü Profesyonel Ligi terfi müsabakalarına Kırklareli İlini Temsilen gidecek olan ikinci takımın belirlenmesi için eleme usulü yapılan Play-Off maçlarında Babaeskispor, zorlu rakibi Vizespor ile Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi.
Hafta sonu güzel güneşli bir havada, çiçeklerle başlayan karşılaşmada, Babaeskispor, zorlu rakibi Vizespor karşısında, orta sahanın dinamosu Sertan’ın 13’üncü dakikada ve tecrübeli Kaptan Ozan’ın 54’üncü dakikada attığı bir birinden güzel gollerle 2-0 önde iken maç 79’uncu dakika da Hakem Fatih Perçimli tarafından tatil oldu.

Her iki takımında çok sayıda taraftarının coşku bir şekilde ve ellerinde bayraklarla tribünlerde yer aldığı bu zorlu karşılaşmada maçın hakemi Fatih Perçimli, 73’üncü dakika da Vizespor’dan, 4 numaralı oyuncu Kaptan Bayram’a, rakibine tehlikeli oyunundan dolayı ikinci sarı kart’ı göstererek oyun alanından kırmızı kartla ihraç etti.
Maçın kırılma noktası olan karşılaşmanın 77’inci dakikasında ise bu sefer maçın hakemi Fatih Perçimli, Vizespor’dan 2 numaralı oyuncu Ahmet’e rakibine tehlikeli oyunundan dolayı ikinci sarı kart’ı göstererek kırmızı kartla oyun alanından ihraç etti.
Karşılaşmada tansiyonun yükseldiği bu dakikalarda çok geçmeden maçın hakemi Fatih Perçimli;
79’uncu dakika da Vizespor’dan başta Antrenör Yusuf Coşkun olmak üzere, 5 numaralı oyuncu Erkan’ı, 7 numaralı oyuncu Gökhan’ı, 13 numaralı oyuncu Muzaffer’i, 17 numaralı oyuncu Egemen’i, kendisine küfür ettiğinden dolayı ve 15 numaralı oyuncu Mert’i, ise kendisine su şişesi attığından dolayı direkt kırmızı kartla oyun alanından ihraç ettiğini açıklayarak maçı tatil etti.
Maçla ilgili kesin kararın ise, Kırklareli İl Futbol Tertip Komitesi Başkanlığı’nca Çarşamba günü toplantıya gelecek olan Hakem ve Gözlemci Raporlarına göre verileceği kaydedildi.

Babaeskispor Teknik Direktörü Kadir Öztürk, maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Öncelikle bu zorlu karşılaşmayı bütün yüreğini sahaya koyarak kazanan ve tur atlayan takımda ki tüm oyuncularımı kutluyorum. Netice alınması gereken bu tür müsabakalar takım için gerçekten çok zor ve stresli maçlardır. Ama biz bunu başta bize inanan Yönetim Kurulumuz ile gerek seyirci desteğimiz ile gerekse sahaya yansıttığımız futbolla başardığımıza inanıyorum. Aldığımız bilgilere göre rakibimiz Kırklarelisanayispor olmuş, daha önce takıma yeni geldiğim için onlar iyi etüt edememiştim ama şimdi işimiz kolay diye düşünüyorum. Ben yine de önümüzde ki hafta sonu fair-play ruhu ile iyi olan takım sahada gönlünü ortaya koysun kazansın diyorum.”


Zorlu karşılaşmayı, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Babaeski Garnizon Komutanı Murat Mayda, Babaeski İlçe Emniyet Müdür Vekili Tuncay Sancak, Kırklareli Futbol İl Temsilcisi Cafer Yüce, Kırklareli İl Hakem Kurulu Başkanı Sezai Akcan, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Hasan Başdemir, Babaeskispor Kulüp Başkanı Ömür Kavak, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Ongun, İlker Dursun, Adnan Üstünay ve çok sayıda spor adamı ile birlikte şeref tribününden izledi.
Vize Belediye Başkanı ve Vizespor Kulüp Başkanı Selçuk Yılmaz ise karşılaşmayı kendi taraftarları arasında karşı tribünden izledi.
Süper Futbol Ligi Play-Off karşılaşmasında, tur atlayan Babaeskispor kafilesi İlçede davullarla, zurnalarla coşkulu bir şekilde karşılandı.
Yönetim Kurulu, turu geçen oyunculara, damak tadında Babaeski İlçesi’nin en gözde yerlerinden biri olan İdeal Restaurant’ta toplu bir yemek verdi.....KAYNAK:TRAKYASPOR.COM....Haber: Metin Karakuş

5 Nisan 2010 Pazartesi

KIRKLARELİ U-19 FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU : LÜLEBURGAZ SPOR- KIRKLARELİ SANAYİ SPOR



Kırklareli U19 Ligi A Grubunda Mücadele Eden Vizespor U-19 Takımı Sahasının bakımda olması nedeniyle Maçlarını Çakıllı Beldesinde Oynadı ve Grubunu averajla 2. sırada tamamlayarak B Grubu 1. si Lüleburgazspor Takımı ile Yarı Final oynadı.
Cumartesi günü Kırklareli Sentetik Sahada Oynanan yarı final karşılaşmasının ilk yarısını 2-1 mağlup kapatan Vizespor U-19Takımı . 2.Yarıda Süper Amator Takımında oynayan oyuncuların yorgun düşmemesi amacıyla oyundan alınması ile üstünlüğü tamamen rakip takıma kaptırarak sahadan 5-1 mağlup ayrıldı. Diğer yarı final karşılaşmasında ise Babaeskisporu 3-1 yenen Kırklareli Sanayispor takımı Lüleburgazspor ile İl Şampiyonluğu için oynama hakkını kazandı.
KAYNAK:VİZE SPOR.COM

KIRKLARELİ 1. AMATÖRDE SEZON TAMAMLANDI


Kırklareli Süper Amatör Gelecek Sezon 10 Takımla Oynayacak
Kırklareli 1.amatör küme tamamlandı.Lig sonunda Lüleburgaz Kent ve Pehlivanköy takımları süper amatöre doğrudan yükseldi.Üçüncü takım ise play oflar sonunda belli olacak.
Lüleburgaz Kent Süper Amatörde
A grubunda son haftaya 2 puan farkla lider giren Lüleburgaz Kentspor, Babaeski deplasmanında Düğüncülüçiçek takımını 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk defa süper amatör lige yükseldi. Kırklareli'nin köklü takımlarından olan Kentspor 90'lı yıllarda Kırklareli'yi deplasmanlı amatör ligde(4.lig)temsil etmişti.
Alpullu ve Kırklareli Istasyon'un Süper Amatör Şansı Play Offa Kaldı
Geçtiğimiz yıllarda 1.amatörde ligde kalma savaşı veren fakat bu sezon şampiyonluk iddası ile lige giren Alpulluspor şampiyonluğu 3 hafta önce ligde kalma savaşı veren Kırıkköy deplasmanında aldığı 3-0'lık yenilgi ile kaybetti ve sezonu ikinci sırada tamamladı. Grupta üçüncü olan Kırklareli Istasyonsporda süper amatör için play off oynama hakkı kazandı.
Düğüncübaşı 2.amatöre düştü
A grubunda ligi son sırada tamamlayan Düğüncübaşı ise 2.amatöre düşen takım oldu.
Pehlivanköy Şampiyon
Kırklareli 1.amatör küme B grubunda ise şampiyonluğu daha önceki haftalarda ilan eden Pehlivanköyspor sezonu rahat bir şampiyonlukla tamamladı.
Kırklareli Kaya ve Kavaklı Play Off'ta
Lig ikinciliği ve üçüncülüğünü geçtiğimiz haftalarda garantileyen Kırklareli Kayaspor ve Kavaklıspor süper amatör için play off oynama hakkı elde etti.
Ahmetbey Karşıyaka Gençlik 2 Sezonda 2 Lig Düştü
Geçtiğimiz sezon süper amatöre veda eden Ahmetbey Karşıyaka Gençlik bu sezonda 1.amatörde tutunamayarak B grubundan 2.amatöre düşen takım oldu.
Play Off'tan Tek Takım Süper Amatör Bileti Alacak
Gruplarını ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan Kırklareli temsilcileri Kaya, Kavaklı ve Istasyonspor'la Babaeski temsilcisi Alpullu süper amatöre yükselebilmek için tek maç eleme usulü maçlar yapacak ve finalde kazanan takım Kırklareli süper amatöre yükselen 3.ve son takım olacak.
Play Off Yarı Final Eşleşmeleri Belli
Alpullu-Kavaklı
Kırklareli Kaya-Kırklareli Istasyon
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

VİZE SPORDA HEDEF PLAY-OFF B.KARIŞTIRANSPOR:1 VİZESPOR:5




Kırklareli Süper Amatör Liginin 20. haftasında Büyük Karıştıran Deplasmanında 5-1 galip gelen Vizespor takımı ligte kalarak, play-off a kalma umudunu gelecek hafta Çakıllıda oynanacak olan Ahmetbey Güvenspor karşılaşması sonrasına bıraktı. Oldukça sakin bir ortam ve güneşli bir havada oynanan karşılaşmada Büyükkarıştıranspor ligten düşmesine rağmen seyircisi ve oyuncuları ile centilmenlik dersi verdi...KAYNAK:VİZESPOR.COM

KIRKLARELİ AMATÖR KÜME MÜSABAKA SONUÇLARI



KIRKLARELİ SÜPER AMATÖR KÜME SONUÇLARI
BABAESKİ SPOR-EVREN SPOR: 1-0

LÜLEBURGAZ SPOR(AMATÖR)-B.MANDIRA ADA SPOR:1-0
BÜYÜKKARIŞTIRAN SPOR-VİZE SPOR:1-5
AHMETBEY GÜVEN SPOR-YILDIRIM SPOR:0-0
PINARHISAR SPOR-KIRKLARELİ SANAYİ SPOR:2-0


KIRKLARELİ 1. AMATÖR KÜME PLAYOF MÜSABAKA SONUÇLARI

ALPULLU SPOR-KAVAKLI SPOR:1-2
KAYA SPOR-İSTASYON SPOR:0-1


KIRKLARELİ 2. AMATÖR KÜME MÜSABAKA SONUÇLARI
A GURUBU
ASILBEYLİ SPOR-NADIRLI GENCLI SPOR:4-0
VOLKAN SPOR-HÜRRİYET SPOR:4-0
SİNANLI BELEDİYE SPOR-GENÇLERBİRLİĞİ SPOR:3-0 (2. YARI OYNANMADI)

B GURUBU
CELALİYE SPOR-KARAAĞAÇ SPOR:2-3
HAMİTABAT SPOR-EMİR SPOR:4-1
SAKIZKÖY SPOR-ESKİTAŞLI SPOR:1-2

C GURUBU
ÇAKILLI SPOR-POYRALI SPOR:9-0
VİZE ACAR SPOR-KAYNARCA GENÇLİK SPOR:1-3
EVRENLİ SPOR-DEMİRKÖY SPOR:0-3

HABER:BAYRAM GÜNER ....KAYNAK:trakyaspor.com

BABAESKİSPOR:1 EVRENSPOR:0



Babaeskispor, Evrenspor’u kendi golü ile mağlup etti. 1-0
Haber: Metin KARAKUŞ
Kırklareli Amatör Süper Futbol Ligin 21’inci haftasında ki zorlu karşılaşmada Babaeskispor, Evrenspor’u kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup etti.
Babaeski 100.Yıl Stadı’nda, oynanan karşılaşmada ev sahibi takım Babaeskispor, ligin alt sıralarında 20 puanla kritik durumda olan 8’inci sırada ki Evrenspor’u konuk etti.
Güzel ve güneşli bir havada davul-zurna eşliğinde oynanan zorlu karşılaşmayı Kırklareli Bölgesi İl Hakemlerinden Fatih Perçimli, Ahmet Emre Bobat ve Zekeriya Dinçkol üçlüsünün yönetti.

Maçın, 31’inci dakikasında konuk takım Evrenspor’un savunma oyuncusu Onur, Babaeskispor’un hücumunda Özmen’in sol kanattan ortasını dışarı atayım derken, kalecisi Salim’i yanıltarak kendi kalesine attı. Karşılaşmanın, ilk 45 dakikası bu gol sonucu 1-0 Babaeskispor’un üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında ise oyunda temposunu daha çok arttıran ev sahibi takım Babaeskispor, bir türlü rakip kalede ikinci gol şansını bulamadı.

Önceki haftalarda play-of’a katılmayı garantileyen Kırmızı-lacivertliler, 90 dakikanın sonunda, sahadan 1–0 galip ayrılan takım oldu.
Karşılaşmanın, 65’inci dakikasında Evrenspor takımından Kenan, rakibini “bariz gol şansından dolayı” düşürdüğü için ve 90+3’te ise Emrah, “ikinci ihtardan dolayı” ihraç olan oyuncular oldu.

Babaeskispor Teknik Direktörü Kadir Öztürk, maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Bugün takım olarak taraftarımızın önünde 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Bütün oyuncularımı yürekten kutluyorum, bu hafta da karşılaşmaya yine değişik bir on birle başladık. Amaç zorlu Play-of maçları öncesi takımda ki bütün oyuncaların son durumlarını görmekti. Bunu da gerçekleştirdik, zaten Babaeskispor’un hedefi, Kırklarelispor’dan sonra yükselme grubu maçlarında İli temsil eden ikinci takım olmaktır.”
Babaeski 100.Yıl Stadı’nda oynanan zorlu karşılaşmayı; Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Babaeskispor Kulüp Başkanı Murat Ömür Kavak, 2’inci Başkan İbrahim Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Ülkü Tırpancı, İsmail Ongun, Mehmet Taşkaya, Adnan Üstünay ve İlker Dursun ile birlikte şeref tribününden izledi.
Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu, karşılaşma öncesi sporculara, HÜGO Restaurant’ta bir maç yemeği verdi.

Sporcu kafilesine verilen yemeğe, Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte; Kaymakam Mustafa Demir, Garnizon Komutanı İs. Kd. Alb. Murat Mayda, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak’ta katıldı. ...KAYNAK:trakyaspor.com

4 Nisan 2010 Pazar



Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeskispor, Süper Amatör Küme Futbol Ligi’nin 21’inci haftasında, 100.Yıl Şehir Stadı’nda, Evrenspor’u konuk edecek.
Play-of’a kalması kesinleşmesi Ligin iddialı takımlarından Babaeskispor, Pazar günü saat: 16.00’da, ligin 8’inci sırasında yer alan 20 puanlı Evrenspor ile karşılaşıyor.
Süper Amatör Lig puan cetvelinde 1 maç eksiği ile 2’inci sırada yer alan kırmızı-lacivertliler, Evrenspor maçı öncesi son hazırlık çalışmalarını Babaeski 100.Yıl Stadı’nda yaptıkları taktik ve şut ağırlıklı antrenman ile tamamladı.
Babaeskispor Teknik Direktörü Kadir Öztürk, geçen hafta deplasmanda zorlu Vizespor maçını kazasız belasız atlattıklarını belirterek, şunları söyledi.
“Ligdeki hedefimiz play-of maçlarına kalmaktı bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Rakibimiz Evrenspor karşısına diğer maçlara nazaran daha rahat bir şekilde çıkacağız. Takım olarak son hazırlıklarımızı yaptık, artık maç saatini bekleyeceğiz, taraftarlarımıza güzel bir maç seyrettirmeyi umuyoruz.”
100.Yıl Tesislerinde ki son antrenmanı Babaeskispor Kulüp Başkanı Murat Ömür Kavak’ta izledi. ......KAYNAK:trakyaspor.com

DEPLASMANLI LİGE 24 YAŞ KRİTERİ


Önümüzdeki yıl ilk kez düzenlenecek olan Deplasmanlı Amatör Ligine yaş kriteri getirilmesi büyük ölçüde kesinleşti.

--------------------------------------------------------------------------------








Önümüzdeki yıl ilk kez düzenlenecek olan Deplasmanlı Amatör Ligine yaş kriteri getirilmesi büyük ölçüde kesinleşti.



Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan yaptığı açıklamada kesin karar olmamakla birlikte Deplasmanlı Amatör Lige 24 yaş sınırı getireceklerini söyledi. 24 yaş üstünün oynayamayacağını açıklayan Baykan, bunun kesinleşmemekle birlikte önümüzdeki hafta yapılacak olan Amatör Kurulu toplantısının ardından büyük bir olasılıkla karar altına alınarak resmiyete dönüşeceğini ifade etti. Önümüzdeki sezon DAL’da mücadele edecek olan kulüplere çok sıkı kriterler getireceklerini ifade eden Baykan kesin yapılanmanın önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantının ardından netlik kazanacağını kaydetti.....KAYNAK:istanbul amatörlig.com

1 Nisan 2010 Perşembe

SÜPER AMATÖRDE 19 NİSAN SON GÜN


kırklareli bölgesi süper amatör ligte şampiyon takım belli.KIRKLARELİSPOR 2009/2010 sezonu süper amatör ligi şampiyonu oldu.türkiye 3.lige yükselme grup maçlarına katılmayı garantiledi.aynı zamanda guruplarda başarılı olursa 3.lige çıkabilir.başarısız olursa deplasmanlı kriterli lige katılmayı garantiledi.fakat kırklareli ilinden yükselme guruplarına 2 takım katılacak.bu takımda başarılı olursa guruplardan 3.lige çıkacak.başarısız olursa deplasmanlı kriterli ligte oynıyacak.ama ikinci takım henüz belli değil.ikinci takım ligi 2.3.4.5. bitiren takımlar playof maçları oynadıktan sonra belli olacak.playof maçları eleminasyon sistemiyle oynanacak.kırklareli süper ligin bitimine daha 2 hafta var.4 NİSAN ve 11 NİSAN tarihlerinde oynanacak maçlardan sonra lig sona erecek.fakat 19 NİSAN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILIM TARİHİNİN BİLDİRİMİNİN son günü.nasıl olacakta bu playof maçları oynanacak merak konusu.hafta arası ve hafta sonu playof maçlarının oynanması lazım ki 19 nisana bildirim yapılsın.bunun kararını kırklareli ASKF verecektir muhakkak.ama en kısa zamanda açıklanmalı ki playof oynıyacak takımlarda bilinçlensin ve ona göre hazırlansın..