Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

24 Nisan 2011 Pazar

MAÇ BİTTİ AMA LİG BİTMEDİ

HABER: FARUK CEYLAN


FOTOĞRAFLAR: HAYDAR MERİÇ
 
Lider Kırklarelispor 4 puan önünde olduğu Afyon’u sahasında konuk etti. Hakem, rüzgar ve kötü oyun Kırklarelispor’un 7 puan öne geçip büyük avantaj sağlamasına izin vermedi ve takipçisi ile arasındaki puan farkı 1’e indi.


Atatürk stadı tarihi bir güne tanık oldu. Tribünler ve tel boyları Kırklarelispor taraftarınca maçın başlamasına iki saat varken dolmuştu. Atatürk stadı böyle bir insan selini en son 1985 yılında Kırklarelispor-Fenerbahçe kupa maçında görmüştü.

Maça MHP adayları Avukat Cemal Özbilen, Doktor Armağan Ayyıldız z ve Avukat Cemal Terzi, CHP Adayı Avukat Şenol Gürşan, CHP adayı Turgut Dibek ve eski Kırklareli Valisi CHP Isparta Milletvekili adayı Ali Haydar Öner eşi Saadet hanımla katıldı.


Kırklarelispor maçın ilk yarısını rüzgara karşı oynadı. Şiddetli rüzgar Kırklarelispor’un oyun anlayışını olumsuz etkiledi, pas yapmakta zor anlar yaşattı. Rüzgara karşı zorlanan Kırklarelispor hata yapmamak için kontrollü bir oyun oynamaya çalıştı. Afyonspor ise tamamen gol yememeye yönelik bir oyun ortaya koydu. 36. dakika Afyon’un belki de 30 haftadır oynadığı maçlardaki en şanslı dakikasıydı. Hasan’ın santra civarından ileriye gitsin kabilinden vurduğu top rüzgardan da hız alarak doğruca Kırklarelispor kalesine gitti. Önde olan Hayrettin süzülerek gelen bu şans topuna müdahale etmeye çalıştıysa da başarılı olamadı ve top ağlarla buluştu. Golden sonra Kırklarelispor rakip kaleye yüklendi. Kurduğu baskı ile Afyon kalesini abluka altına aldı ve net üç gol pozisyonu yakaladı ama bunları gole çeviremedi. 40. dakikada da Hasan’ın mükemmel şutuna Afyon kalecisi İbrahim parmaklarının ucu ile dokundu, bu müdahaleden sonra top üst direkten döndü. İlk yarı Afyon’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Seyredenler Kırklarelispor’un golü yiyene kadar neden böyle bir baskı kurmadığını sorguladı.


Kırklarelispor İkinci yarıda rüzgar aşağı oynamasına rağmen rakip kaleye bir tek şut kullanmadı. Rüzgar aşağı oynamanın avantajını da.


 Forvette Yavuz, Abuzer ve Hasan Bal kendilerinden beklenen futbolu ortaya koyamadı ve şuursuz bir oyun ortaya koyarak rakip kalede tehlikeli bile olamadılar. Kırklarelispor’un netice getirmeyen,cılız atakları Afyon tarafından kolayca boşa çıkarılırken, Afyon kontra bir topta Kırklarelispor defansını az adamla yakalayarak ikinci golü Hüsnü ile buldu. Ve maçı 2-0 kazandı.


Taraftar maçın başından sonuna hiç susmadan yeri göğü inletti. Görsel şovlarla takımlarını ateşlemeye çalıştı ama tanınmaz haldeki Kırklarelispor’lu futbolcular kazanmak için hiçbir şey yapmadı.


Kırklarelispor’un ayağına gelen fırsatı tepmesi taraftarını da Bilgin hocayı da kahretti. Bilgin hoca 90 dakika takıma kenardan taktikler yağdırdı, hücum etmelerini emretti ama sahada o bildiğimiz Kırklarelispor yoktu maalesef.


Maçın kaybedilmesinde Hakan Güvençer’in eksikliği çok fazla hissedildi. Hakemin vermediği yüzde yüzlük bir penaltı var, rüzgar oyunu bozdu tamamda, Kırklarelispor ne yaptı? Hiç…


Kırklarelispor maçı 2-0 kaybetti, bu maç bitti ama unutulmaması gereken lig henüz bitmedi. Kırklarelispor’un önünde üç maç daha var ve hala bir puan önde. Şimdi Futbolcular, Bigin hoca yönetim şapkalarını önüne koyup düşünecek ve kalan üç maçı kazanarak Şampiyon olacak. Evet Kırklarelispor’un bunu gerçekleştirecek gücü var. Buna bende gönülden inanıyor… Öyle olmasaydı maçtan sonra stad Şampiyon Kırklar sesleriyle inlemezdi.


Lütfen bu güveni boşa çıkarmayın, yakaladığımız tarihi fırsatı kaçırmayın…

KAYNAK:  http://kirklarelihaberci.blogspot.com/

Hiç yorum yok: