Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

10 Ekim 2010 Pazar

BAL LİGİNDEKİ TRAKYA TAKIMLARININ YÜKSELME VE DÜŞME STATÜSÜ

MADDE 11 - BAL’DA YÜKSELME ve DÜŞME


(1) Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak müsabakalar sonrasında gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 3. Lig‟e yükselir. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar yerel amatör lige düşerler.

(2) BAL gruplarından yerel lige düşecek takımların ve yerel ligden BAL ligine çıkacak takımların yükselme ve düşmeleri aşağıda belirtilen yöntemle meydana gelir:

BAL‟dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşülür.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDİRNE'DEN  BAL LİGİNE KATILAN TAKIMLAR İÇİN (KEŞANSPOR VE AYŞEKADIN GENÇLERBİRLİĞİSPOR)
...................................................................
BAL‘da 2 (iki) Takımla Temsil Edilen İller

....................................................................
BAL‟da aynı grupta oynayacak olan iki takımdan birisi profesyonel lige yükselirse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL‟a yükselir. Diğer takım küme düşerse o ilin yerel liginde ikinci olan takım BAL‟a yükselir; düşmezse, küme düşmeyen takım, ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile liglerin tamamlanmasından sonra tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım bir sonraki sezon BAL‟da yer alır.

İlin her iki takımı da küme düşerse, o sezon yerel ligde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL‟a yükselirler.

İlin takımlarından biri küme düşer, diğeri düşmezse küme düşen takım yerine, yerel lig birincisi doğrudan BAL‟a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL‟da kalır.

İlin takımlarından ikisi de küme düşmezse bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada bulunan takım BAL‟da kalmaya hak kazanır. Alt sırada yer alan takım ise yerel lig
birincisi olan takımla tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım bir sonraki sezon BAL‟da yer almaya hak kazanır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TEKİRDAĞ'DAN BAL LİGİNE KATILAN TAKIMLAR İÇİN (TEKİRDAĞSPOR-ÇERKEZKÖY BELEDİYESPOR-VELİMEŞE BELEDİYESPOR)
.........................................................................................................
 BAL Kontenjanı 2 (iki) takım olup 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller

..........................................................................................................
2010 – 2011 sezonunda, BAL‟da iki takımla temsil edilme hakkı olup da; TFF 3.Lig‟den düşmeler nedeniyle üç takımla temsil edilen Giresun, Tekirdağ, Düzce ve Muğla illerinin üç takımından biri TFF 3.Lig‟e yükselir, iki takımı küme düşerse ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL‟a yükselir.

Üç takımdan biri TFF 3.Lig‟e çıkar, bir tanesi küme düşerse ilin en üst yerel liginde birinci olan takım BAL‟a doğrudan yükselir. Kalan takım ise yerel lig ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım 2011 – 2012 sezonunda BAL‟da oynamaya hak kazanır.

Üç takımdan biri TFF 3.Lig‟e yükselip diğer iki takım küme düşmezse; bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım doğrudan yerel lige düşer, üst sırada olan takım ise yerel lig ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL‟da oynamaya hak kazanır. İlin en üst yerel lig birincisi olan takım BAL‟a doğrudan katılır.

BAL‟daki 3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig‟e yükselmez; diğer iki takım küme düşerse, yerel lig birincisi BAL‟a doğrudan katılır.

Üç takımdan bir takım küme düşerse kalan iki takımdan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım yerel lig birincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL‟da oynamaya hak kazanır. Sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL‟da kalır.

BAL‟daki üç takımdan hiçbiri TFF 3.Lig‟e yükselmez ve küme düşmezlerse sezon sonu puan tablosunda en üstte olan takım BAL‟da kalır, en alta olan takım doğrudan yerel lige düşer. İkinci olan takım ise yerel lig birincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL‟da oynamaya hak kazanır.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KIRKLARELİ'NDEN BAL LİGİNE KATILAN TAKIMLAR İÇİN (KIRKLARELİ SANAYİSPOR)
............................................................................................................
BAL Kontenjanı 2 (iki) Takım Olup 1 (bir) Takımla Temsil Edilen İller

.............................................................................................................
2010 – 2011 sezonunda BAL‟da iki takımla temsil edilme hakkı olup da; bir takımla temsil edilen Sivas, Hatay, Kırklareli, Şanlıurfa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep ve Isparta illerinin BAL temsilcileri TFF 3.Lig‟e yükselirse veya küme düşerse o ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL‟a yükselir.

Bu takım TFF 3.Lig‟e yükselmez veya küme düşmezse BAL‟da kalır. O ilin en üst yerel liginde birinci olan takım BAL‟a doğrudan katılır.
 
KAYNAK:TFF RESMİ İNTERNET SİTESİ       http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/002011/TFF/Statuler/BAL-Ligleri-Statusu-22.09.2010.pdf

Hiç yorum yok: