Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

18 Ekim 2010 Pazartesi

Hakemler maç kritiklerine başladı

Kırklareli bölgesinde görev yapan futbol hakemleri 2010-2011 sezonunun ilk ‘maç kritik toplantısı’nı önceki akşam yaptı. Bölgesel Amatör Lig yardımcı hakemlerinden Hüseyin Kaya’nın başkanlığındaki toplantı, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.
 
Saat:20.00’da başlayan toplantıya, Bölgesel Amatör Lig Yardımcı hakemlerinden Mutlu Çırpan, Uğur Doğan, Cihan Koç, il hakemlerinden Halit Özalp, Zekeriya Dinçkol, Ömer Şivka ve Hakkı Özkaya katıldı.

Liglerdeki ilk karşılaşmalarına bu haftasonu çıkan hakemler, maçlarındaki tartışmalı pozisyonlar hakkında görüş belirtirken, Bölgesel Amatör Lig yardımcı hakemi Hüseyin Kaya, bu toplantıların hakem hatalarını en aza indirmek için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaya, “Hakem arkadaşlarımız görev aldıkları maçlarda karşılaştıkları ilginç pozisyonları toplantılarda dile getirerek bu durumlarda verdikleri kararları anlatıyorlar. Diğer hakemler de kendi fikirlerini paylaşarak pozisyon değerlendirmelerini yorumluyorlar. Böylelikle pozisyonlarla ilgili farklı görüşler ortaya çıkıyor. Dolayısıyla tüm hakemler birbirinden görüş alarak benzer pozisyonlarda nasıl karar vermeleri gerektiği konusunda fikir sahibi oluyorlar. Toplantılar sezon boyu her hafta salı günleri gerçekleştirilecek” dedi.

Oyun kuralları çalışıldı

Önceki akşam yapılan ilk toplantıda hakemler, maçlarıyla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra FİFA’nın 2010-2011 futbol sezonu için hazırladığı futbol oyun kuralları kitapçığından ders de işlendi. Hakemlerin bilgilerini güncel tutmak ve maçlardaki hataları en aza indirmek amacıyla yapılan bu çalışmaların sezon boyu süreceği bildirildi. Ayrıca Kırklareli’deki futbol hakemleri her hafta salı ve perşembe günleri Atatürk Stadyumu’nda antrenman da yapıyorlar. İl Hakem Kurulu Başkanı Sezai Akcan da sezona iyi bir başlangıç yapan Kırklareli hakemlerinin, bundan sonraki haftalarda da aynı ciddiyetle çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.
 
Kaynak:Gazete Trakya.. http://www.gazetetrakya.com/haberler-oku.php?id=191642

Hiç yorum yok: