Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

27 Eylül 2010 Pazartesi

Babaeskispor’dan, görkemli bir açılış…



   
Kırklareli Amatör Süper Lig takımlarından Babaeskispor, 2010–2011 yeni futbol sezonunu düzenlediği resmi törenle görkemli bir şekilde açtı.
Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu ve sporcu kafilelerinden oluşan kortej, Fatih Caddesi’nden Belediye Bandosu eşliğinde, Atatürk Meydanına halkın alkışları arasında yürüyerek geldi.
Atatürk Meydanında yapılan törende, Babaeskispor Kulüp Başkanı İlker Dursun, Atatürk Anıtı’na bir çelenk koydu.
 
Daha sonra Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.
Atatürk Meydanında düzenlenen törenden sonra, Babaeski 100.Yıl Stadı’na hareket eden, Yönetim Kurulu, Teknik Heyet ve Sporcu kafilesi, burada da bir tören düzenledi.
 
Babaeskispor, törende kurban keserek mücadele edeceği Süper Amatör Lig 2010–2011 yeni futbol sezonunu görkemli bir şekilde açtı.
 

Lacivert-kırmızı balonlarla süslenen 100.Yıl Stadı’nda ki törene çok sayıda taraftar ilgi gösterdi.                Törende Yönetim Kurulu tarafından, stadı dolduran taraftarlara 1000 adet ücretsiz Babaeskispor’un renklerini taşıyan kaşkol dağıtıldı.


Düzenlenen törende, Babaeskispor Kulübü’nün teknik heyetinde görev yapan antrenörler, 9 yeni transferi ve alt yapıdan A Takıma geçen 8 yeni oyuncu, Rumelili Sanatçı Basri Güleç, tarafından alkışlar eşliğinde taraftarlara tek tek tanıtıldı.
 
 Kulüp Başkanı İlker Dursun, yaptığı sezon açılışı konuşmasında şunları söyledi.
“2010-2011 Futbol sezonu açılış törenine hoş geldiniz. Babaeskispor, oynadığı tüm liglerde her zaman hedefi olan bir takım kurmuştur. Senelerdir başarıyla yürüttüğümüz misyonumuzu uzun yıllar sürdürme arzusundayız. Kulübümüzün geçmişi başarılarla doludur. Geçen yıl çok az farkla kaçırdığımız Bölgesel Amatör Lige bu yıl mutlaka katılmak istiyoruz.
 
Teakwando, Satranç gibi spor dallarımıza ilave olarak Basketbol Şubesini de faaliyete geçirdik. Amacımız İlçemizde ki genç nesillere sporu sevdirmek onları kötü alışkanlıklardan korumaktır. Ben Yöneyim Kurulum adına huzurunuzda Kulübümüze sağlamış olduğu destek dolayı Belediye Başkanımız Sayın Av. Abdullah Hacı’ya ve bu güne kadar Babaeskispor’a Başkan, Yönetici veya sporcu olarak hizmeti geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Babaeskispor hepimizindir. 2010-2011 yılı futbol sezonunun kulübümüze ve diğer kulüplere hayırlı olmasını diliyor, Yönetim Kurulum adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Daha sonra Babaeskispor Kulüp Başkanı İlker Dursun, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’ya İlçe sporuna ve Babaeskispor’a vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı kristal bir plaket takdim etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Tırpancı’da, Triahtlon dalında Babaeskispor’u ferdi olarak Uluslar arası yarışmalarda başarı ile temsil ederek, millik onurunu yaşatan Fırat Dizman’a kristal bir plaket takdim etti.
Tırpancı, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Babaeskispor Liglerimizde gerçekten büyük başarılara imza atan büyük bir takım. Tarihçesini yeni kuşaklar belki bilmezler ama öylesine büyük isimleri de bünyesinin içerisinde taşımıştır ki mesela bugünkü Spor Toto Süper Lig dediğimiz o zamanlarda ki 1.Türkiye Profesyonel Liginde gol kralı olmuş Galatasaray’ın milli oyuncusu Hosiç’e bile forma giydiren bir kulüptür.

Babaeskispor belki günümüzün şartlarında o günkü gibi 2.Profesyonel Lig değil, ekonomik durumu günümüz şartlarında zor ama gerçekten geçen sezon çok iddialı bir kadro ile Yönetici kadrosu ile çok büyük bir hayallerle Bölgesel Amatör Lige giremedik, bu belki yönetim kurulunun teknik bir hatasıydı.
  
Bunun için ben naçizane bir şekilde tüm Babaeskispor taraftarlarımızdan Başkanım adına özür diliyorum. Ama bu sezon gerçekten teknik kadromuz ile futbolcu kadromuz ile inanan taraftarlarla Bölgesel Ligin en büyük adayıyız ve inşallah önümüzde ki sezon Bölgesel Lige gireceğiz. Takım sporlarında başarıyı paylaşan çok kişiler olur ama ferdi sporlarda başarı tek kişinindir. Türkiye’de belki de kamuoyunda çok az tanınan Triahtlon sporu dediğimiz, koşu, bisiklet ve yüzme sporlarında oluşan bir spor. Ele ele yüzme dediğimizde ise Çanakkale Boğazında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda gerek mali basında gerekse ulusal basına yansıyan derecelerde hem Babaeskispor’u hem de Kırklareli İlini yüzlerce sporcu içerisinden en iyi şekilde temsil ederek üçüncülük derecesi alan ve Babaeskispor forması giyen babası Mümin Dizman gibi sporcu olan kardeşimiz
Fırat Dizman bu plaketi vermekten Yönetim Kurulum adına gurur ve onur duyuyorum.”
Plaket töreninin ardından, Babaeskispor’lu futbolcular, bu sezon yine başarılı olmak, Süper ligi sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde tamamlamak için, okunan duaların ardından kesilen kurbanın kanını alnına ve kramponlarına sürerek sahaya çıkıp, yeni sezonda ilk defa seyircisi ile buluştu.

Babaeskispor takım kaptanı Tarık, sezon açılışına katılan Ayşekadın Gençlerbirliğispor takım kaptanına ve hakem triyosuna yeni sezonda başarılar dileyerek dostluk mesajları ile birer buket çiçek takdim etti.

Daha sonra Babaeskispor, TFF Bölgesel Lig Takımlarından Ayşekadın Gençlerbirliğispor ile 100.Yıl Stadında özel bir karşılaşma yaptı.
   
Kırklareli İl Hakemlerinden, Yavuz Başoğlu, Barış Turan ve İ.Ender Nazlım hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşma golsüz berabere sona erdi.
Sezon açılışına çok sayıda taraftarın yanı sıra, Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Garnizon ve 1.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Türkgenci, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Beyazıt Örgel, Babaeskispor Kulüp Başkanı İlker Dursun, Ayşekadın Gençlerbirliğispor Kulüp Başkanı Polat Öztaş, Babaeskispor Yönetim Kurulu Üyeleri Ülkü Tırpancı, Adnan Üstünay, Çelikcan Polat, Metin Karakuş ve Cenk Dönmez, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, MHP İlçe Başkanı Hakan Ekici, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Edirnespor eski Teknik Direktörü Atilla Bilgin, Babaeskispor Kurucu Üyesi Nusret Can, Babaeskispor eski Kulüp Başkanı M.Ömür Kavak, Babaeskispor eski 2.Başkanı Ahmet Akbulut, Resmi Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Belediye Meclisi Üyeleri ve de birçok Kulüp temsilcisi katıldı.

Babaeskispor’un sezon açılış törenine CHP Kırklareli Milletvekilleri Av. Turgut Dibek ve Dr. Tansel Barış birer kutlama telgrafı gönderdiler.
Açılış töreni ve yapılan özel karşılaşma sonrası, Babaeskispor Kulüp Başkanı İlker Dursun, Babaeskispor ve konuk takım Edirnespor kafilesine Tansa Kır Lokantasında bir akşam yemeği verdi......KAYNAK:TRAKYASPOR

Hiç yorum yok: