Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

15 Eylül 2010 Çarşamba

BÖLGESEL AMATÖR LİGTE (BAL) YÜKSELME VE DÜŞME STATÜSÜ



(1) Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak müsabakalar sonrasında gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 3. Lig’e yükselir. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar yerel amatör lige düşerler.
(2) BAL gruplarından yerel lige düşecek takımların ve yerel ligden BAL ligine çıkacak takımların yükselme ve düşmeleri aşağıda belirtilen yöntemle meydana gelir:
BAL’dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşülür.
a) BAL’da 1 (bir) Takımla Temsil Edilen İller
2010 – 2011 sezonunda BAL’da bir takımla temsil edilen illerde, o takım TFF 3. Lig’e yükselirse veya küme düşerse, o ilin 2010-2011 sezonu yerel liginde birinci olan takım BAL’a doğrudan katılma hakkı kazanır.
TFF 3. Lig’e yükselemeyen ve küme düşmeyen takım, BAL’daki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde birinci olan takım ile müsabakaların sona ermesinden hemen sonra kendi ilinde tek maç eleme usulü bir baraj müsabakası yapar. Bu müsabakada galip gelen takım bir sonraki sezon BAL’da yer alır.
b) BAL‘da 2 (iki) Takımla Temsil Edilen İller
BAL’da aynı grupta oynayacak olan iki takımdan birisi profesyonel lige yükselirse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım küme düşerse o ilin yerel liginde ikinci olan takım BAL’a yükselir; düşmezse, küme düşmeyen takım, ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile liglerin tamamlanmasından sonra tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım bir sonraki sezon BAL’da yer alır.
İlin her iki takımı da küme düşerse, o sezon yerel ligde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselirler.
İlin takımlarından biri küme düşer, diğeri düşmezse küme düşen takım yerine, yerel lig birincisi doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL’da kalır.
İlin takımlarından ikisi de küme düşmezse bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada bulunan takım BAL’da kalmaya hak kazanır. Alt sırada yer alan takım ise yerel lig
7
birincisi olan takımla tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım bir sonraki sezon BAL’da yer almaya hak kazanır.
c) BAL’da 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller
Takımlardan biri TFF 3. Lig’e yükselirse, yerel ligde 1. olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 2 takımdan birisi küme düşerse, yerel ligde 2. olan takım da doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL’da kalır. Diğer her 2 takım da küme düşerse, yerel ligde 2. ve 3. olan takımlar da doğrudan BAL’a yükselir.
Üç takımdan biri TFF 3. Lig’e yükselir; diğer iki takım küme düşmezse bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım doğrudan yerel amatör lige düşer. Yerel amatör ligde 1. olan takım doğrudan BAL’a katılır; diğer takım ise yerel amatör ligde 2. olan takım ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır.
Tüm takımlar küme yükselemezse ve düşmezse; 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır. 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada yer alan takım doğrudan yerel lige düşer. Bu takım yerine, yerel ligde 1. olan takım BAL’a doğrudan yükselir. 3 takım arasında ikinci olan takım yerel ligin ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar.
Takımlardan biri küme düşerse yerel ligde 1.olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 2 takım arasında sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada olan takım ise yerel ligde ikinci olan tek maç eleme usulü takımla baraj müsabakası oynar.
Eğer 3 takımdan 2 tanesi küme düşerse yerel ligde 1.ve 2. olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. TFF 3. Lig’e yükselemeyen ve küme düşmeyen 3. takım BAL’da kalır.
d) BAL’da 4 (dört) Takımla Temsil Edilen İller
1 takım profesyonel lige yükselirse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 3 takımın hiçbiri küme düşmezse, bu 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım ile yerel ligde 2.olan takım tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Diğer 2 takım BAL’da kalır.
1 takım profesyonel lige yükselir, 1 takım küme düşerse yerel ligde 1.ve 2. olan takımlar doğrudan BAL’ yükselir. Diğer 2 takım BAL’da kalır.
1 takım profesyonel lige yükselir; 2 takım küme düşerse, yerel ligde 1.,2.ve 3.olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır.
BAL’daki 4 takım da TFF 3. Lig’e yükselemezse ve küme düşmezse; 4 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım doğrudan yerel lige düşer. Yerel ligde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Sezon sonu puan tablosunda 4 takım arasında 3. olan takım, yerel ligin ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Diğer 2 takım BAL’da kalır.
4 takımın birisi küme düşerse yerel ligin birincisi doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 3 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım yerel ligin ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Diğer 2 takım BAL’da kalır.
4 takımın ikisi küme düşerse yerel ligde ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 2 takım BAL’da kalır.
8
e) BAL’da 5 (beş) Takımla Temsil Edilen İzmir İli
5 takımlı illerin 3 takımı bir grupta, 2 takımı bir başka grupta olacağından;
3 takımlı grup için 3 takımla temsil edilen, 2 takım için 2 takımla temsil edilen İl’lerdeki statü aynen uygulanır. Bununla birlikte, TFF 3. Lig’e yükselme veya küme düşme (bu Statü’nün ilgili hükümleri uyarınca küme düşmüş sayılmalar da dahil olmak üzere) nedeniyle il kontenjanında meydana gelen eksilme, öncelikli olarak o ilin yerel ligindeki sıralamaya göre doğrudan BAL’a katılacak olan takımlar belirlenir. Daha sonra ilin yerel ligindeki sıralamasına göre tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynama durumunda olan takımlar arasında, BAL ve yerel amatör ligdeki takımlar birbirleriyle oynamayacak şekilde kur’a çekilir. Kazanan takımlar BAL’da oynamaya hak kazanır.
f) BAL’da 12(on iki) Takımla Temsil Edilen İstanbul İli
BAL’da 12(on iki) Takımla Temsil Edilen İstanbul İli, 3 gruba 4’er takım katılacak şekilde ayrılması suretiyle temsil edilir. 4’er takım bulunan 3 grupta düşme ve yükselmeler, BAL’da 4 (dört) Takımla Temsil Edilen İller için öngörülen hükümler çerçevesinde belirlenir. Bununla birlikte, TFF 3. Lig’e yükselme veya küme düşme (bu Statü’nün ilgili hükümleri uyarınca küme düşmüş sayılmalar da dahil olmak üzere) nedeniyle il kontenjanında meydana gelen eksilme, öncelikli olarak o ilin yerel ligindeki sıralamaya göre doğrudan BAL’a katılacak olan takımlar belirlenir. Daha sonra ilin yerel ligindeki sıralamasına göre tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynama durumunda olan takımlar arasında, BAL ve yerel amatör ligdeki takımlar birbirleriyle oynamayacak şekilde kur’a çekilir. Kazanan takımlar BAL’da oynamaya hak kazanır.
(3) TFF 3.Lig’den düşme ve ilin kontenjan sayısından daha az bir sayıda katılımın olması nedeniyle kontenjan sayısı fazla ve az olan illerin düşme ve yükselmeleri aşağıda belirtilen yöntemle meydana gelir:
a) BAL Kontenjanı 1 (bir) Takım Olup BAL’da Temsil Edilmeyen İller
2010 – 2011 sezonunda BAL’da bir takımla temsil edilme hakkı olup bu hakkını kullanmayan Batman, Gümüşhane ve Kastamonu illerinin 2010 – 2011 sezonu yerel liginde birinci olan takımları 2011 – 2012 sezonunda BAL’a doğrudan katılırlar.
b) BAL Kontenjanı 2 (iki) Takım Olup 1 (bir) Takımla Temsil Edilen İller
2010 – 2011 sezonunda BAL’da iki takımla temsil edilme hakkı olup da; bir takımla temsil edilen Sivas, Hatay, Kırklareli, Şanlıurfa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep ve Isparta illerinin BAL temsilcileri TFF 3.Lig’e yükselirse veya küme düşerse o ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
Bu takım TFF 3.Lig’e yükselmez veya küme düşmezse BAL’da kalır. O ilin en üst yerel liginde birinci olan takım BAL’a doğrudan katılır.
c) BAL Kontenjanı 3 (üç) Takım Olup 1 (bir) Takımla Temsil Edilen İl
2010 – 2011 sezonunda BAL’da üç takımla temsil edilme hakkı olup da bir takımla temsil edilen Adana ilinin takımı TFF 3.Lig’e yükselirse veya ligden düşerse bu ilin en üst yerel liginde birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. Bu takım TFF 3.Lig’e yükselemez veya küme düşmezse o ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a doğrudan yükselir.
9
d) BAL Kontenjanı 3 (üç) Takım Olup 2 (iki) Takımla Temsil Edilen İller
2010 – 2011 sezonunda BAL’da üç takımla temsil edilme hakkı olup da, iki takımla temsil edilen Antalya ve Balıkesir illerinin bu iki takımı da TFF 3. Lig’e yükselir veya ligden düşerlerse o ilin en üst yerel liginde birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
İki takımdan biri TFF 3. Lig’e yükselir veya ligden düşerse, ligde kalan takım 2011 – 2012 sezonunda da BAL’da oynamaya hak kazanır. Bu durumda ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
İki takım da TFF 3. Lig’e yükselmez veya küme düşmezlerse iki takım arasında sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır; alt sırada olan takım ise yerel ligde ikinci olan takımla tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır. Yerel ligde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir.
e) BAL Kontenjanı 2 (iki) takım olup 3 (üç) Takımla Temsil Edilen İller
2010 – 2011 sezonunda, BAL’da iki takımla temsil edilme hakkı olup da; TFF 3.Lig’den düşmeler nedeniyle üç takımla temsil edilen Giresun, Tekirdağ, Düzce ve Muğla illerinin üç takımından biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takımı küme düşerse ilin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
Üç takımdan biri TFF 3.Lig’e çıkar, bir tanesi küme düşerse ilin en üst yerel liginde birinci olan takım BAL’a doğrudan yükselir. Kalan takım ise yerel lig ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım 2011 – 2012 sezonunda BAL’da oynamaya hak kazanır.
Üç takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselip diğer iki takım küme düşmezse; bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım doğrudan yerel lige düşer, üst sırada olan takım ise yerel lig ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır. İlin en üst yerel lig birincisi olan takım BAL’a doğrudan katılır.
BAL’daki 3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez; diğer iki takım küme düşerse, yerel lig birincisi BAL’a doğrudan katılır.
Üç takımdan bir takım küme düşerse kalan iki takımdan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım yerel lig birincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır. Sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır.
BAL’daki üç takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezlerse sezon sonu puan tablosunda en üstte olan takım BAL’da kalır, en alta olan takım doğrudan yerel lige düşer. İkinci olan takım ise yerel lig birincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır.
f) BAL Kontenjanı 3 (üç) Takım Olup 4 (dört) Takımla Temsil Edilen İller
2010 – 2011 sezonunda BAL’da üç takımla katılma hakkı olup da TFF 3.Lig’den düşmeler nedeniyle dört takımla temsil edilen Samsun ve Trabzon illerinin BAL’daki dört takımından biri TFF 3.Lig’ine yükselir iki takımı ise küme düşerse ligde kalan takım BAL’da mücadele etmeye hak kazanır. İlin en üst yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir.
10
Takımlardan biri TFF 3.Lig’e yükselir bir takım küme düşerse, yerel ligde birinci olan takım BAL’a çıkar. BAL’daki diğer iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üstte olan takım BAL’da kalır, diğer takım yerel ligin ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım 2011 – 2012 sezonunda BAL’da oynar.
Takımlardan biri TFF 3.Lig’e yükselirse yerel ligde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer üç takım küme düşmezse bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda en üstte olan takım BAL’da kalır. Bu üç takım arasından ikinci sırada olan takım yerel ligin ikincisi ile tek maç elem usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır. Bu üç takım arasından en alt sırada yer alan takım yerel lige düşer.
Dört takımdan TFF 3.Lig’e yükselen olmaz, iki takım küme düşerse yerel ligin birincisi doğrudan BAL’a yükselir. Diğer iki takımın ligdeki sezon sonu puan tablosunda üstte olan takım BAL’da kalır. Diğer takım yerel ligin ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım BAL’da oynamaya hak kazanır.
Dört takımdan TFF 3.Lig’e yükselen olmaz; bir takım küme düşerse kalan üç takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım doğrudan yerel lige düşer. Üç takımın puan tablosunda en üstte olanı BAL’da kalır; 2.sırada olan takım yerel ligde ikinci olan takım ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım 2011 – 2012 sezonunda BAL’da oynar. Yerel ligde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir.
Dört takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselemez ve küme düşmezse dört takım arasında sezon sonu puan tablosunda en üst sırada olan takım BAL’da kalır; ikinci olan takım yerel lig ikincisi ile tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım 2011 – 2012 sezonunda BAL’da oynar. Dört takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan iki takım ise doğrudan yerel lige düşer. Yerel lig birincisi doğrudan BAL’a yükselir.....KAYNAK:TFF ORG.RESMİ İNTERNET SİTESİ...

Hiç yorum yok: