Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

16 Şubat 2011 Çarşamba

12 Mahalleye 12 Spor Sahası"


Kırklareli Kent Konseyi hazırladığı proje ile her mahalleye bir spor sahası kazandırmayı amaçlıyor. "12 Mahalleye 12 Spor Sahası" adındaki proje ile il merkezindeki spor alanı sayısının artırılması amaçlanıyor.

Kırklareli Kent Konseyi, hazırladığı "12 Mahalleye 12 Spor Sahası" isimli projesi ile öğrencilere ve spor yapmak isteyen vatandaşlara spor alanı kazandırmayı hedefliyor. 30 ar binden toplam 360 bin TL'ye mal olması planlanan projede tespit edilen 12 alanda sahaların Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri, Valilik, iş adamları, öğrenciler, gönüllüler, spor teşkilatı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün katkıları ile yapılması planlanıyor. Öncelik sırasına göre belirlenecek ve okul bahçelerinde yapılacak spor alanları Merkez, Akalar, Bademlik, Cumhuriyet, Demirtaş Doğu, İstasyon, Karacaibrahim, Karahıdır, Karakaş, Kocahıdır, Pınar ve Yayla Mahallelerini kapsıyor.

Kırklareli Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirleyeceği ve öncelik sırasına sokacağı spor alanları futbol ve basketbol alanından oluşacak. Belediye Meclisi'nin kabul etmesi durumunda Mart ayında başlaması planlanan projede alanlar 30 metreye 17 metre boyutlarında olacak.

Kırklareli Kent Konseyi'nce hazırlanan projenin amacı; "İlimiz genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerimizin ve diğer gençlerin boş zamanlarını spor aracılığı ile verimli hale getirmek. Gençlerin uyuşturucu, alkol, internet kafe hastalığı gibi yetişmelerine olumsuz etki yapan ortamlardan uzak durmalarını sağlamak. İlimiz geneli futbol, basketbol, voleybol vb. spor dallarının alt yapısına sporcu kazandırılmasına destek olmak. İlimiz şehir merkezinde mahalle aralarında yeterli spor alanlarının olmaması nedeniyle bu alandaki semt spor sahası ihtiyacını gidermeye yardımcı olmak. İlimiz şehir merkezindeki okullardan alanı müsait olanların spor alanı olarak değerlendirilmesini sağlamak" olarak özetleniyor.



Projenin kabul edilmesi ve başlanması durumunda ilk spor alanının 2011 yılının Haziran ayında açılışının yapılması planlanıyor.

KAYNAK:  http://www.gazetetrakya.com/haberler-oku.php?id=584268

Hiç yorum yok: