Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

27 Şubat 2011 Pazar

Kariyerine bir Türkiye Şampiyonluğu daha ekleyen,ALTIN ÇOCUĞU KÜSTÜRDÜLER

Edirne’nin gelmiş geçmiş en iyi atleti Koray Imrak, 19-20 Şubat’ta İzmir’de yapılan Salon Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonasında kariyerine bir şampiyonluk ve koleksiyonuna bir altın madalya daha eklerken Edirne’ye küstüğünü söyledi.


Edirne’nin gelmiş geçmiş en iyi atleti unvanına sahip, Uzun atlama dalında yarışan ve birçok madalyaya sahip Koray Imrak, yetiştiği Edirne adına yarışmak isterken Edirne’ye küstürüldü ve geçtiğimiz hafta yapılan salon şampiyonasında Türkiye Şampiyonluğu’nu Galatasaray adına kazandı. 2004 yılında ilk kez katıldığı 23 yaş altı Türkiye Şampiyonası’nda Edirne adına ferdi yarışarak 7.17’lik derecesiyle Türkiye şampiyonu olmuştu. 2005 yılında İzmir’e atletizm eğitimi almaya giden Imrak bu seneyi boş geçti. 2006’da Galatasaray’a transfer olup sezon boyunca katıldığı 11 yarışmada hiç geçilmeyerek sezonu 7.45’lik derecesiyle lider kapattı. Bu aynı zamanda tüm zamanlarda Türkiye’nin en başarılı 10 uzun Atlama Atletinin arasına girmesini sağladı. 2007’de Fenerbahçe’nin 16 dalda şampiyon olarak 100. yıl kutlamalarında Fenerbahçe’ye Uzun Atlama’da Türkiye Şampiyonluğu kazandıran sporcu oldu. Aynı sezon Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen talihsiz sakatlıklar yaşayarak Avrupa’da yarışma şansını kaybeden Imrak, 2008’de Enka’ya transfer oldu. Halen Enka formasını giyerken yaşadığı talihsiz sakatlıklar ve antrenör değişimleri sebebiyle Enka’da mutlu olmadığını belirtmiş, Galatasaray ve Jandarma Gücü’nün kendisini transfer etmek istemesine rağmen o kendi şehri adına yarışmak istediğini söylemişti. Bunun için sponsor bulması gerektiğini sözlerine eklerken bu konuda kendisine destek olmasını beklediği ve yardım istediği antrenör Esra Akgün Yılmaz’dan da ses çıkmayınca Galatasaray’ın teklifini kabul etti. Geçtiğimiz hafta Galatasaray formasıyla çıktığı ilk yarış olan Türkiye Büyük Erkekler Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Imrak, duygularını öğrenmek için aradığımızda çok sevinçli olduğunu ancak Edirne’yi de artık kafasında sildiğini söyledi. Edirne adına yarışmak istediğini ve büyük bir gelir peşinde olmadığını hatırlatan Koray, kendisinden Üniversite okurken masraflarını karşılamak amacıyla sponsor bulma konusunda yardım istediği Esra Akgün Yılmaz’a özellikle çok kırgın olduğunu sözlerine ekledi. Imrak şu şekilde konuştu: “Ben Galatasaray ve Jandarma Gücü’nden gelen teklifleri uzun süre Edirne için beklettim. Doğduğum-büyüdüğüm şehre bir katkım olsun istedim. Atletizm branşında atağa kalkan ve olimpiyat sporcusu yetiştirme çabasında olan Edirne’de genç sporculara bir örnek olmak istedim. Basketbolcular nasıl Olin’i, futbolcular Edirneli Arda Turan’ı örnek olarak görüyorsa atletler de beni örnek alsınlar ve çalışınca yükselebileceklerine inansınlar istedim. Esra hocam da gazetenize açıklama yaptığım sırada yardımcı olacağını söylemişti. Ancak daha sonra kendisi herhangi bir şekilde bana ulaşmayınca ben de eski kulübüm Galatasaray’la tekrar anlaştım. Bu ilk şampiyonluğumda Edirne’den sadece siz arayıp tebrik ettiniz. Esra hocamın şampiyon olduğumdan haberi bile olduğuna şüpheliyim. Bundan sonra Edirne’den gelecek tekliflere kapalıyım.”
 
KORAY IMRAK KİMDİR?
 
1984 Edirne doğumlu Koray Imrak ilköğretimini İnönü İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra Orta Öğrenimini İlhami Ertem Lisesi’nde tamamladı. Atletizm’e İlhami Ertem Lisesi son sınıfında başlayan Imrak, daha sonra Marmara Üniversitesi BESYO Antrenörlük bölümünde yüksek öğrenime başladı. Bu yıl son sınıfta okuyan Imrak mezun olduktan sonra Edirne’ye yeni madalya ve kupalar kazandırırken bir yandan da Edirne’nin yeni başarılı atletler yetiştirmesine katkıda bulunmak istiyordu ancak Edirne’nin ilgisizliğinden dolayı Edirne’ye küstü.

BU SENEYE KADAR ALDIĞI DERECELER
2004 – 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu (7.17 derece)
2005 – Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonu (7.15 derece)
2006 – 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu (7.45 derece)
2006 – Büyükler Türkiye Şampiyonu (7.41 derece)
2006 – Sezon boyunca toplam 11 yarışmada 11 birincilik (Galatasaray Formasıyla)
2007 – Büyükler Türkiye Şampiyonu (7.35 derece) (Fenerbahçe Formasıyla)
2007 – Üniversiteler Arası Türkiye İkincisi (7.00 derece)
2008 – Büyükler Türkiye Üçüncüsü (7.05 derece) (Enka Formasıyla)
2008 – Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonu (7.00 derece)
2009 – Üniversiteler Arası Türkiye İkincisi (6.99 derece)
2010 – Üniversiteler Arası Türkiye İkincisi (6.99 derece)

HABER:  Hasan Boyacıoğlu
KAYNAK: http://www.spor22.com/haber/

Hiç yorum yok: