Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

17 Şubat 2011 Perşembe

TRAKYA DERBİSİ

TEKİRDAĞSPOR

KEŞANSPOR
 Tekirdağ spor sezonun 16.haftasında geçtiğimiz yıl Edirne süper amatör kümeyi şampiyonlukla tamamlayan Keşansporla karşılaşacak Keşanspor geçen yıl Edirne süper amatör kümeyi Ayşekadın Gençlerbirliğinin önünde 50 puanla şampiyon olarak tamamlamış ve rakibine 10puan fark atmıştı,Keşanspor bu sezon oynadığı maçlarda 10 galibiyet 2beraberlik ve 3 mağlubiyetle 32 puan toplayıp Küçükçekmecesporla birlikte şampiyonluğun en büyük favorisi durumunda ve bitime 7 hafta kala lider durumda bulunuyor. Tekirdağspor ise 4 galibiyet 6 beraberlik ve 5 mağlubiyetle topladığı 18 puanla 8.sırada kendine yer buldu.
 
Keşanspor’un tarihine baktığımızda Keşanspor1959 yılında yeşil-siyah renklerle kurulmuştur. 1984-85 sezonunda yeni kurulan3.lige, şehrin diğer takımları Keşan Gençlikspor ve Aydoğanspor'la birleşerek ilk kez katıldı. Renklerinide sarı-siyah olarak değiştirdi. Aralıklı olarak 3.ligde mücadele etti. 1992-93 yılında amatör kümeye düşen Keşanspor, hemen bir yıl sonra şampiyon olarak yeniden 3.lige yükseldi. Son olarak 1997-98 sezonunda 3.lige veda eden sarı-siyahlılar, 2009-10 sezonunda da Edirne Süper AmatörLig'inde şampiyon olup deplasmanlı bölgesel lige yükselmişlerdi Keşanspormaçları ise 1500 kişi kapasiteli Keşan Atatürk Stadyumunda oynuyor.

İki takım daha önce 1991 yılından bu yanatoplam 14 kez karşı karşıya geldi Tekirdağspor bu maçlarda rakibine büyüküstünlük sağladı.Tekirdağspor 9 kez galip gelirken Keşanspor ise sadece 3 kezbu sevinci yaşadı 2 maç ise berabere sonuçlandı Tekirdağsporun 23 golüneKeşanspor 15 golle cevap verebildi iki takımın en farklı galibiyetlerinebaktığımızda Tekirdağspor 1997-98 sezonunda rakibini 3-0 yenerken Keşanspor ise1990-91 sezonunda deplasmanda rakibini 2-0'la geçmişti.

KEŞANDA İLK MAÇTA YAPILANLAR UNUTULMADI !!!

Sezonun ilk maçı ise Keşansporun 2-1'lik üstünlüğüyle sona ererken maça iki takımın taraftarları arasındaki anlamsız gerginlik damgasını vurmuştu maçtan önce iki takım taraftarları önce sanal ortamda atışmışlar sonrada stadyumda polisinde büyük gayretiyle Keşansporlu taraftarlarla aynı yere oturtulan seyirciler arasına karşı tribünden gelen fanatiklerde eklenince büyük gerginlikler yaşanmış Tekirdağspor taraftarlarından bazıları para cezasına çarptırılmıştı ayrıca dönüş yolunda hemen hemen her takım taraftarlarının sıkça yaptığı benzinlikteki olayları Keşan basını ve taraftarları aşırı derecede büyüterek tüm Tekirdağspor taraftarlarına yönelik ağır suçlamalarda bulunmuş ve iki takım arasındaki gerginliği hat safhaya yükseltmişlerdi yedek futbolcularımızın Keşansporlu taraftarlar arasında yaşadığı güç durum ise Polisler tarafından engellenmişti.

KAPALI YASAKLANMASIN !!!

Bakalım aynı tutumları Tekirdağ emniyeti Namık kemal stadındada göstercekmi yoksa yine kapalı tribünü Tekirdağsporlu taraftarlara kapatıcakmı başka yerlerde aynı tribüne oturtulan seyircilermiz bakalım Keşansporlular ile aynı tribünemi oturtulacak bunu hep birliktegöreceğiz Tekirdağsporun maçtaki en büyük kozu kendi sahasında büyük birseyirci desteğiyle oynayacak olması olurken Keşanspor ise bu sezonki istikrarlı futboluna güveniyor bizde tüm Tekirdağ halkını bu önemli maçta pazar günü13.30'ta bu maça bekliyoruz.

KAYNAK:TEKİRDAĞSPOR.ORG


EDİTÖR BÜLENT YORULMAZ

Hiç yorum yok: