Tüm haberleri okumak için TIKLAYIN

DİKKAT ! Tüm haberleri okumak için yukarıdaki TRAKYA FUTBOLU39 (TIKLAYIN)

12 Şubat 2011 Cumartesi

“Yeni oluşacak şehir takımını destekliyoruz”

 
Genç 22’liler adına açıklama yapan Mehmet Grammeşin ve İnanç Haseki Edirne’de Serhat çocuklarından oluşan taraftarlık Edirne Spor’un oynadığı maçlara yeni bir soluk ve heyecan getirdiğini belirtti.


1987’de Edirne Spor taraftar grubu olarak kurulan Genç 22’liler, 1992’de ilk taraftar derneği olarak kuruldu. Edirne’de kurulmuş en organize taraftar grubu olan ve dernekleşen Genç 22’liler kurulduğu yıllarda Edirne Spor’un en büyük taraftar kesimini ve sevgisini arkasından sürükledi.

Grammeşin, 1992’den 1998’e kadar Edirne Spor’un en parlak yıllarında Genç 22’liler destekli yönetimler yaşadığını belirterek, 2003 yılında Edirne Spor’un amatör lige düşmesiyle Genç 22’liler derneğinin kapandığını dile getirdi. Derneğin kapanmasından sonra irili ufaklı taraftar grupları derneğin devamı olarak takımı desteklemeye devam ettiğini belirten Grammeşin şunları kaydetti;

“Amaç Edirne’den bir takımın profesyonel lige yükselmesi ve bu gruplaşan taraftarları bir çatı altında toplamak. Doğma büyüme Ayşekadınlıyım, ama ben semt takımı değil Şehir takımını desteklemek isterim. Semt takımları zaten olacak onlar olmadan olmaz. Sonuç olarak taraftar grupları olarak bir çalışma yapıldı ve herkesin görüşleri alındı. Yeni oluşum Edirne’nin şehir takımı içindir. Biz hiçbir zaman kendi menfaatlerimiz için bir şeyler yapmadık. Her şey Edirne’nin yeni futbol takımı için, zaten taraftarlık bir şey beklemek için değil, kendinden bir şeyler vermek içindir. Daha önceki yıllarda takım için yaptığımız çalışmalar bunların göstergesidir. Biz reklam ve koltuk sevdalısı değiliz. Sadece Edirne’nin bir takımının profesyonel bir ligde olmasının zamanı geldiğini düşünenlerdeniz. 8 yıldan beri amatör ligde bir beklentinin olmadığı gözlenmektedir. Artık borcu olmayan daha güçlü bir şehir takımının sahalarda yer alması gerektiği herkesin arzusudur.”

İnanç Haseki de Genç 22’liler olarak bu oluşumu desteklediklerini kaydederek şunları söyledi;

“Planlanan Yeni Edirne Spor’un hayal olmadığını, bu ilin valisi ve belediye başkanı el ele vererek, biz Edirnelilerin oluşturacağı yeni bir yönetimle, planlı bir yapılanmayla, yine profesyonel lige yükseleceğimizin umudu düşüncesindeyim. Bu yeni Edirne Spor’un oluşturacağı yönetimin koşulsuz destekçisiyiz.”

KAYNAK:  http://www.spor22.com/haber/futbol/994.html

Hiç yorum yok: